Mátrai Vanda
előadó, író, coach

vanda-magamrol2.jpg{size:800x600;560x420;120x90}Az útkeresés vargabetűi engem sem kíméltek. A tapogatózó indulás az élelmiszermérnöki diplomát hozta el számomra, később az online marketing területén dolgoztam.

Ezzel párhuzamosan azonban elindultam a kíméletlen önfeltárás útján, és az elmúlt évtized szinkronszínész és retorikai képzésének tapasztalatai, újságírói és rádiós munkái egyre közelebb vittek saját hivatásomhoz.

Bejártam az utat: onnan, hogy baráti társaságban is alig mertem megszólalni, ha rám irányult a figyelem, eljutottam odáig, hogy ma már tréningeket  és előadásokat tartok az álmok megvalósításának mikéntjéről.

ELSŐ NOVELLÁK

2006 során, amikor megszülettek első novelláim, elindultam egy úton, amely kibontotta bennem azt a küldetést, amely kötetemben, az Álomkatalógus című elbeszélésben, és az ebből továbbfejlesztett tréningjeimben, előadásaimban éri el teljes hangját.

ÁLOMKATALÓGUS

A 2010 őszére befejezett Álomkatalógus című történet másfél év lelki munkájának eredménye. Ez egy különös történetben mutatja meg azt a küzdelmet, amit azért folytatunk, hogy megszerezzük az irányítást az életünk felett, hogy ne csak a régi, gyerekkorban belénk ivódott beidegződések, félelmek és szokások irányítsanak, hanem szabadon tudjuk meghozni döntéseinket.

Egyetemes történet: mindenki át kell, hogy haladjon ezen a lépcsőfokon, aki az útra lép. Be kell fejezni a másra mutogatást, le kell ásni a jelent gátló blokkok múltbéli gyökeréig, és el kell engedni a múlt sérelmeit, hogy felszabaduljon a jelenünk, és végre saját életünkre tudjunk koncentrálni.

A visszajelzések alapján a könyv megtalálja mindazokat, akik számára ez egy fontos lépcsőfok az útjukon, én pedig előadásaim, tréningjeim és hanganyagaim segítségével élőszóban is segítem az embereket rátalálni saját útjukra.

eloadok2.jpg{size:800x600;560x420;120x90}TRÉNINGEK, ELŐADÁSOK

Önfejlesztő tréningjeim során a könyv üzenetét továbbgörgetve a belső szabadság eléréséért dolgozunk: azt az állapotot célozzuk elérni, amikor nem függünk a külső körülményektől, és képesek vagyunk saját életfeladatunkra koncentrálni, bármilyen külső behatás is ér bennünket.

LIFE COACHING

A tréningek résztvevői indítottak el azután visszajelzéseikkel egy következő útszakasz felé: igény mutatkozott arra, hogy személyes beszélgetésekkel, egyénileg is segítsem azokat, akik hatékony megoldásokat keresnek életük egy bizonyos szakaszában, jól megfogalmazható célok elérése érdekében, vagy épp azért, mert céltalannak érzik az életüket. Éppen ezért az akkreditált képzés során megszerzett tudásommal ebben a formában is segítem a hozzám fordulókat, hogy életüket kibontva, megtalálják önmagukban a teljességet.

Ha végigtekintesz az életeden, talán úgy találod, hogy időről-időre háttérbe szorítottad saját álmaid, céljaid. Az is lehet, hogy meg sem fogalmaztad őket magadnak, csak homályosan élnek benned.

Talán nem találod a fogást, hogyan lépj végre a saját utadra? Vagy keresed a módokat, hogyan lehetnél még hatékonyabb? Bizonyos pontokon erősítésre lenne szükséged? Ha erős benned a vágy, hogy kérdéseidet megválaszold végre magadnak, szeretettel várlak tréningjeimen, előadásaimon, személyes coaching beszélgetéseken!

Addig is a legjobbakat kívánom neked!

Vanda